

Seminar Agenda

Challenges for European Deposit Insurance Systems:

Funding, Investment Practices and Reimbursement

Jointly organized by the **World Bank FinSAC** and the **Bank Guarantee Fund**, Poland

February 26, 2015, Warsaw, Poland

09:00 – 09:20 Welcoming remarks

Jerzy Pruski, Bank Guarantee Fund

Opening remarks

Marina Wes, World Bank

09:20 – 10:55 Session 1: Deposit insurance funding (95 min)

"Towards harmonisation of DGS funding in Europe"

(Małgorzata Florczak, European Banking Authority, 15 min)

Deposit insurance funding, the UK experience

"Deposit Insurance Funding Case Study – UK"

(Karen Gibbons, Financial Services Compensation Scheme, 15 min)

Round table dialogue I (25 min)

Deposit insurance funding, the Romanian experience

"Emergency funding: back to the future?"

(Antoaneta Geala, Bank Deposit Guarantee Fund, Romania, 15 min)

Round table dialogue II & session wrap-up (25 min)

10:55 – 11:10 Coffee break



11:10–12:50 Session 2: Deposit insurance fund investment practices (100 min)

Deposit insurance fund investment practices, the Croatian experience

"Investment risk - acceptable level for DGF"

(Marija Hrebac, State Agency for Deposit Insurance and Bank Rehabilitation, 15 min)

"Deposit insurance fund investment practices key issues"

(Djurdjica Ognjenovic, World Bank, 15 min)

Round table dialogue I (25 min)

Deposit insurance fund investment practices, the Finnish experience

"How to create a boring investment policy?"

(Mirjami Kajander-Saarikoski, Old Deposit Guarantee Fund, 15 min)

Deposit insurance fund investment practices, the Romanian experience

"It's time for a new approach"

(Cristina Lazarescu, Bank Deposit Guarantee Fund, Romania, 15 min)

Round table dialogue II & session wrap-up (15 min)

12:50 – 13:50 Buffet Lunch



13:50 –15:30 Session 3: Reimbursement (100 min)

Payout, the Bulgarian experience "Payout of the fourth largest bank"

(Borislav Stratev, Bulgarian Deposit Insurance Fund, 15 min)

Payout, the Hungarian experience

"We know...we do"

(András Fekete-Győr, National Deposit Insurance Fund of Hungary, 15 min)

Round table dialogue I (30 min)

Payout, the Polish experience "Reimbursement of historic proportions"

(Tomasz Obal, Bank Guarantee Fund, 15 min)

Round table dialogue II & session wrap-up (25 min)

15:30 – 15:45 Coffee Break

15:45 – 16:45 Session 4: All-issues Round Table Dialogue (60 min)

16:45 – 17:00 Closing remarks

Jerzy Pruski, Bank Guarantee Fund

Round table dialogues in Sessions 1 - 4 will be moderated by Isfandyar Khan (World Bank) and Jan Philipp Nolte (World Bank).